لیست تورهای کشور ترکیه

توضیحات

همه چیز درباره سفر به ترکیه را در یک مقاله بخوانید

ترکیه! اسمی که فقط با شنیدنش دلتان می‌خواهید بروید و چمدان را ببندید! سرزمین تاریخی عثمانی‌ها، سواحل درخشان مدیترانه، محله‌های رنگارنگ، باقلواها و کافه‌های لذیذ… اگر بخواهم ادامه دهم می‌توانم تا صبح برایتان از جذابیت سفر به ترکیه حرف بزنم، اما شنیدن کی بود مانند دیدن؟

به همین خاطر به توصیف بسنده نکردیم و آستین بالا زدیم تا یک مطلب کامل و باجزئیات از راهنمای سفر به ترکیه برایتان آماده کنیم. چه برای بار اول قصد سفر به ترکیه را دارید و چه می‌خواهید در سفری دوباره، یک تجربه متفاوت و رویایی داشته باشید این مقاله برای شماست! اینجا قرار است کشف ترکیه را به شیرین‌ترین تجربه عمرتان تبدیل کنیم، پس با ما همراه باشید.

اطلاعات مختصر و مفیدی از ترکیه

قبل از اینکه وارد راهنمای سفر به ترکیه شویم بهتر است تور مجازی‌مان را از اطلاعات پایه این کشور همسایه شروع کنیم.

اطلاعات کلی ترکیه

موقعیت

ترکیه با قرارگیری در جنوب شرقی اروپا و شمال غربی آسیا به پل بین دو قاره مشهور است. به دلیل همین موقعیت خاص، ۲ همسایه اروپایی و ۶ همسایه آسیایی دارد و از سه جهت شمال، جنوب و غرب با دریای سیاه، مدیترانه، اژه و مرمره احاطه شده است. از نظر زمانی ترکیه حدود ۱.۵ ساعت عقب‌تر از تهران است.

گردشگری

ترکیه نه فقط برای ما ایرانی‌ها، در سطح جهانی هم از توریستی‌ترین کشورهاست (برای لمس بهتر قضیه بگوییم که مثلا این کشور فقط در سال ۲۰۱۴ چهل و دو میلیون گردشگر خارجی جذب کرد! چهل و دو میلیون!) از دلایل این محبوبیت: شهرهای توریستی متعدد، هتل‌ها و رستوران‌های لوکس، فرهنگ و تاریخ غنی، طبیعت و سواحل تفریحی فراوان هستند.

زبان، دین، واحد پول

درصد بالایی از مرم این کشور به زبان ترکی استانبولی صحبت می‌کنند. دین رسمی کشور اسلام است.واحد پول لیر ترکیه است که برای اطلاع از آخرین قیمت آن کافی است در گوگل جستجو کنید.

گردشگری ترکیه

 آب و هوا

همان‌طور که گفتیم ترکیه از چند جهت با دریا احاطه شده و در نتیجه باید انتظار آب و هوای مرطوب را در اکثر شهرها داشته باشید. اما در کل هوای این کشور ترکیبی از اقلیم مدیترانه‌ای، گرمسیری و اقیانوسی است. کمی جلوتر در بخش بهترین زمان سفر به ترکیه با جزئیات آب و هوا در زمان‌های مختلف آشنا می‌شوید.

برنامه سفر به ترکیه را از اینجا شروع کنید

خب حالا که اطلاعات پایه را مرور کردیم بریم سراغ برنامه سفرمان. اینکه با تور بروید یا خودتان بلیط بگیرید؟ هوایی بروید بهتر است یا زمینی؟ هزینه سفر به ترکیه را چطور کم کنید؟ با خودتان لیر ببرید یا دلار؟ چه شهرهایی را بگردید؟ به تمام این سوالات پاسخ خواهیم داد.

شروع سفر به ترکیه

گذرنامه یا پاسپورت

اولین قدم برای خارج شدن از مرزهای کشور داشتن گذرنامه است. گذرنامه یا همان پاسپورت در واقع مدرک شناسایی است که کشورتان برای شما صادر می‌کند و معرف هویت شما در کشور مقصد است. تهیه آن هم اصلا کار سخت و عجیبی نیست.

فقط کافی است به یکی از مراکز پلیس ۱۰+ مراجعه کنید، مدارک لازم مثل اصل و کپی کارت ملی و شناسنامه، عکس ۴*۶ رنگی، اجازه محضری برای بانوان و اصل و کپی کارت پایان خدمت برای آقایان را همراه داشته باشید. بعد از ثبت درخواست در سریعترین زمان پاسپورتتان به آدرس درخواستی شما ارسال می‌شود.

پاسپورت ترکیه

ویزای ترکیه

قضیه ویزا یا روادید برعکس است! یعنی این سند از طرف نمایندگان قانونی کشور مقصد صادر می‌شود و طبق آن، درخواست ورود اتباع خارجی به کشور مقصد تائید می‌شود. اما قسمت شیرین ماجرا اینجاست که برای سفر به کشور ترکیه نیازی به گرفتن ویزا ندارید!

بعضی از کشورهای همسایه یا کشورهایی که ارتباط سیاسی و تجاری نزدیکی با هم دارند، توافق‌نامه لغو روادید امضا می‌کنند. بین ایران و ترکیه هم این توافق امضا شده و مسافران ایرانی می‌توانند تا ۹۰ روز بدون ویزا در ترکیه اقامت داشته باشند. اما اگر احیانا هدفتان سفر بیش از ۹۰ روز است باید برای گرفتن ویزا از سفارت ترکیه اقدام کنید. جزئیات مراحل را می‌توانید در مقاله راهنمای اخذ ویزا مطالعه کنید.

کدام نوع حمل و نقل برای سفر به ترکیه بهتر است؟

اکثر مسافران خودشان را بی‌دردسر و با پرواز مستقیم به ترکیه می‌رسانند. اما کار که نشد ندارد! اگر عاشق جاده یا اهل تجربه‌های جدید هستید می‌توانید از حمل و نقل زمینی و ریلی برای سفر به ترکیه استفاده کنید. ما فوت و فن هر ۳ روش را برایتان می‌گوییم.

سفر به ترکیه با هواپیما

ترکیه یکی از پرمقاصدترین سفرهای هوایی ما در سفر آسون است. شما به راحتی و با مراجعه به سایت سفر آسون و انتخاب زمان رفت و برگشت خود می‌توانید بلیط هواپیما ترکیه را خرید کنید.

سفر هوایی به ترکیه

سفر به ترکیه با قطار

با سفر ریلی زمان بیشتری در راه هستید اما هزینه آن کمتر از سفر هوایی است. برای این‌ روش می‌توانید از قطار تهران – وان استفاده کنید. وقتی که به وان ترکیه رسیدید طبق مقصد مورد نظرتان، از وان سوار خطوط داخلی قطار ترکیه شوید، سپس به آنکارا بروید. ادامه‌ی راه از آنکارا بسیار ساده است و با یک قطار سریع‌السیر می‌توانید خودتان را به استانبول، یا مقصد دلخواهتان برسانید.

اگر در مورد فاصله داخلی شهرهای ترکیه می‌خواهید بیشتر بدانید، به مقاله فاصله شهرهای ترکیه مراجعه کنید.

سفر به ترکیه با اتوبوس یا ماشین شخصی

آخرین و چالش‌برانگیزترین روش، سفر جاده‌ای است. برای این نوع حمل و نقل می‌توانید از اتوبوس یا ماشین شخصی خودتان استفاده کنید. با ماشین شخصی آسایش و راحتی بیشتری دارید اما دردسرهایی مثل تهیه گواهی بین‌المللی، بیمه آکسا، پلاک ترانزیت و … را باید به جان بخرید! بعد از گذراندن این تشریفات از ۳ مرز بازرگان (۲۹۰ کیلومتری تبریز)، مرز سرو (۶۰ کیلومتری ارومیه) و مرز رازی (۷۰ کیلومتری خوی) امکان عبور دارید.

اگر هم طاقت تهیه مدارک و رانندگی طولانی مدت ندارید، کافی است یک بلیط اتوبوس تهیه کرده و خودتان را راحت کنید! برای شهر استانبول ترکیه اتوبوس‍هایی از ترمینال تهران و ترمینال تبریز درنظر گرفته شده. هزینه این مسیر چیزی حدود ۱۵۰-۳۰۰ هزار تومان است. پیشنهاد می‌کنم اگر انتخابتان سفر زمینی است، تمام زیر و بم آن را در مقاله راهنمای سفر زمینی به ترکیه را بخوانید.

رزرو هتل ترکیه

شهرهای توریستی ترکیه مثل استانبول، آنتالیا، آنکارا و… هتل‌های متعددی دارند. برای انتخاب بهترین هتل، اول هدفتان را مشخص کنید. حقیقت این است که شهرهای پرطرفداری مثل استانبول ترافیک زیادی هم دارند. پس بهتر است برای اینکه نصف وقتتان در ترافیک نگذرد و جیبتان از هزینه تاکسی خالی نشود، محلی را انتخاب کنید که به اولویت شما نزدیک است. مثلا اگر قصدتان تفریحات آبی است هتلی در نزدیکی ساحل رزرو کنید. یا اگر قصد خرید دارید در مراکز شهر دنبال هتل باشید. بعد از اولویت بندی به راحتی و بدون نیاز به هیچ مستر کارتی می‌توانید با هر کارت شتابی که دارید هتل دلخواهتان را از صفحه رزرو هتل سفر آسون رزرو کنید. مقالات زیز در انتخاب هتل مناسب کمک زیادی به شما می‌کنند:


رزرو هتل در ترکیه

تور ترکیه: حمل و نقل + هتل با یک کلیک

اگر بخواهیم چیزهایی که تا الان از حمل و نقل و هتل گفتیم را ترکیب کنیم نتیجه می‌شود «تور». تورهای گردشگری تمام خدمات مورد نیاز مسافران (مثل هتل، بلیط رفت و برگشت، ترانسفر فرودگاهی، گشت و گذار و…) را در قالب یک پکیج ارائه می‌دهد.

این پکیج‌ها انواع مختلفی دارند و بهترین راه این است که پکیج مورد نظرتان را شخصی‌سازی کنید. یعنی چه؟ یعنی ما در سایت سفر آسون این تجربه هیجان‌انگیز را برایتان فراهم کرده‌ایم تا خودتان امکانات تور را تعیین کنید. برای مثال اگر دنبال تور ارزان قیمت استانبول هستید، ما با تنظیم نوع ایرلاین و هتل قیمت مناسب در کاهش هزینه‌ها به شما کمک می‌کنیم.

راهنمای سفر به ترکیه در بهترین فصل

خب حالا که چجوری رفتن حل شد بهتر است چه زمانی رفتن را هم چک کنیم! اکثر ما در سفر، به هزینه‌ها و رزرواسیون بیشتر اهمیت می‌دهیم؛ غافل از اینکه سفر در زمان نامناسب می‌تواند تمام این هزینه‌ها را حیف و میل کند! برای خلق یک خاطره خوب باید فصل مناسب خودتان را کشف کنید. تحمل و علایق تمام ما با یکدیگر متفاوت است. یکی عاشق پاییز است و دیگری از هوای بارانی متنفر است! به همین دلیل ما سفر به ترکیه در هر ۴ فصل را برایتان توضیح می‌دهیم تا خودتان طبق شناختی که از روحیاتتان دارید بهترین زمان را انتخاب کنید.

بهترین زمان سفر به ترکیه

بهار: کمتر کسی است که بهار زیبا را دوست نداشته باشد. برای سفر به ترکیه بهار یک فصل طلایی است. آفتاب ملایم، هوای باطراوت و عطر گل‌ها، بهشتی می‌سازد تا به‌یادماندنی‌ترین سفر را داشته باشید.

تابستان: اگر با گرما و شلوغی میانه خوبی ندارید بهتر است سفر به ترکیه در تابستان را فراموش کنید! اما این نکته را هم گوشه ذهنتان داشته باشید که اوج تفریحات آبی و لذت از شنا و ساحل در این فصل زیبا است. دو راهی بدی شد نه؟! در ضمن اگر اهل خرید و پاساژ گردی هم باشید اواخر خرداد تا اوایل مرداد می‌توانید از حراج تابستانه لذت ببرید.

سفر به ترکیه در تابستان

پاییز: بعد از بهار زیباترین فصل ترکیه پاییز است. از شلوغی و حجم توریست‌ها کم شده، شهر چهره‌ پاییز گرفته و همه چیز رومانتیک و آرام است! در پاییز هزینه هتل و بلیط هم تا حدی کمتر می‌شود. توصیه می‌کنیم در این فصل نهایتا تا اوایل آذر برنامه سفر را بریزید. چون بعد از آن هوا تا حد زیادی سرد می‌شود، طول روزها کوتاه می‌شود و گشتن در شهر سخت است.

زمستان: سفر به ترکیه در زمستان کار ساده‌ای نیست اما مزایای خودش را دارد. به دلیل بارش برف و سرمای زیاد، حجم مسافران کم می‌شود. در نتیجه می‌توانید تور و هتل موردنظرتان را با قیمتی پایین‌تر از سایر فصل‌ها پیدا کنید. از طرفی وجود کریسمس در اوایل زمستان چهره رویایی به شهر می‌دهد و حراج‌های کریسمس فرصت مناسبی برای خرید با تخفیف‌های ویژه هستند.

سفر به ترکیه در زمستان

با این ۸ ترفند هزینه سفر به ترکیه را کم کنید

سفر یکی از قشنگترین لذت‌های زندگی است که حسابی در روحیه تاثیر می‌گذارد. اما بخاطر هزینه‌های نسبتا بالایی که در دستمان می‌گذارد شاید خیلی از ما نتوانیم شهرهای زیادی را از نزدیک ببینیم. اما ناامید نشوید! با راه‌های ساده‌ای که در ادامه برایتان توضیح می‌دهیم می‌توانید سفر ارزانی به ترکیه داشته باشید و هزینه‌ها را تا حد زیادی کاهش دهید.

۱. برای سفر به ترکیه چه پولی با خودمان ببریم؟

اول ببینیم کدام واحد پول برایمان به‌صرفه‌تر است، لیر یا دلار؟ این سوال همیشگی مسافران کشورهای خارجی است که در جواب آن اغلب بین علما اختلاف است! ما دلار و بیشتر از آن ترکیب دلار+لیر را پیشنهاد می‌کنیم. دلیلش هم این است که واحد دلار تقریبا همیشه رو به رشد است و در تبدیل پول ارزان‌تر از لیر درمیاید. از طرفی لیر واحد پولی است که فقط در سفر ترکیه به دردتان میخورد اما دلار را می‌توانید در ترکیه به اندازه نیازتان تبدیل کنید و بقیه آن را اگر اضافه ماند برای سفرهای بعدی نگه دارید.

راستی ارز همراهی‌تان را می‌توانید به سادگی در صرافی‌ها تبدیل کنید. یادتان باشد ترک‌ها به صرافی Döviz می‌گویند. تابلو این اسم را می‌توانید حتی در فرودگاه هم پیدا کنید. روش دیگری هم برای تبدیل ارز وجود دارد که همان بانک‌ها هستند. بانک‌های ترکیه همه روزه به جز شنبه و یکشنبه از ۸ تا ۱۲ ظهر و ۱ تا ۵ عصر باز هستند. البته باید بدانید که بانک‌ها برای تبدیل ارز از شما کارمزد دریافت می‌کنند.

۲. خرید بلیط یا تور در زمان مناسب

مورد بعدی که تاثیر محسوسی روی کاهش هزینه‌ها دارد انتخاب زمان غیر پیک است. اگر محدودیت زمانی ندارید و از سرما فراری نیستید بهتر است سفر به ترکیه را در بازه آذر تا اسفند ماه برنامه‌ریزی کنید. در این فصل بخاطر شرایط آب‌وهوایی حجم سفرها کم می‌شود. در نتیجه می‌توانید تور و بلیطتان را با هزینه کمتری تهیه کنید.

کاهش هزینه های سفر به ترکیه

۳. هتل ارزان قیمت در ترکیه

سر جمع سفر به ترکیه با تور نرخ کمتری برایتان دارد. اما اگر قصد دارید بلیط و هتل را جداگانه رزرو کنید، برای کاهش هزینه به سراغ هتل‌های ۳ ستاره و کمتر بروید. استاندارهای این کشور در هتل با ما تفاوت دارد و نباید از هتل ۳ ستاره ترکیه انتظار یک اتاق لوکس داشته باشید. ولی خب اگر زیاد سخت‌گیر نیستید همین هتل‌ها یا حتی رزرو هاستل کارتان را برای استراحت شبانه راه می‌اندازد.

۴. نقش حمل و نقل در هزینه سفر به ترکیه

برای گشت و گذار در ترکیه می‌توانید از روش‌های متنوع حمل و نقل شهری استفاده کنید.

تاکسی: کرایه تاکسی در شهرهای بزرگ ترکیه بالاست.  اگر دنبال سفر کم هزینه هستید بهتر است دور تاکسی را خط قرمز بکشید! جایگزین اقتصادی تاکسی، ون‌های زردی به اسم دلموش هستند.

مترو: با توجه به شهر اقامتتان در ترکیه می‌توانید به راحتی از مترو استفاده کنید. برای مثال در شهر استانبول ۶ خط مترو وجود دارد که هر کدام ایستگاه‌های متعددی دارند و بخش زیادی از شهر را پوشش می‌دهند.

کشتی: تجربه جذاب گشت و گذار با کشتی هر جایی نصیبتان نمی‌شود. پس توصیه می‌کنیم اگر مقصدتان اجازه می‌دهد برای رسیدن به آن از کشتی استفاده کنید. از اسکله کاباتاش در بخش اروپایی و اسکله‌های کادیکوی، بوستانچی، مالتپه و کارتال مسافران را به جزیره رویایی بیوک آدا می‌برند.

کشتی در ترکیه

اتوبوس: در شهرهای ترکیه هم درست مثل همه‌ی دنیا اتوبوس‌های داخل شهری وجود دارند که به راحتی‌ می‌توانید از آنها برای کشف شهر استفاده کنید.

تراموا: محبوب‌ترین روش حمل  نقل توریست‌ها تراموا است. این وسیله‌ی بامزه با سرعت نسبتا پایین از وسط خیابان‌های شهر می‌گذرد و این فرصت را به شما می‌دهد تا علاوه بر رسیدن به مقصد، از مناظر و جریان زندگی در خیابان‌ها هم لذت ببرید.

کلید حمل و نقل ارزان در استانبول: در انتهای حمل و نقل این را هم اضافه کنیم که اگر مقصدتان شهر استانبول است همین که پایتان به شهر رسید یک استانبول کارت تهیه کنید. با این کارت و شارژ آن، می‌توانید به راحتی می‌توانید از اتوبوس، مترو، تراموا، کشتی، تله کابین و خدمات متنوع شهری استفاده کنید. روش تهیه و تمام کاربردهای این کارت طلایی را از مقاله مزایای استانبول کارت دنبال کنید. به جز حمل و نقل، برای اطلاع از سایر هزینه‌ها مقاله راهنمای هزینه سفر به استانبول را چک کنید.

حمل و نقل عمومی در ترکیه

۵. خرید سیم کارت در ترکیه

شما می‌توانید بدون نیاز به خرید سیمکارت در ترکیه، از سرویس رومینگ اپراتورهای داخلی همراه اول، ایرانسل و رایتل استفاده کنید. اما هدف ما کاهش هزینه‌ها است و متاسفانه رومینگ برایتان ارزان درنمیاید. بهترین راه خرید سیمکارت اعتباری در ترکیه است. ترکیه اپراتورهای مختلفی دارد که معروفترین آنها ترکسل، ودافون و ترک‌تلکام هستند. شما حتی در همان فرودگاه می‌توانید با ارائه پاسپورت و تکمیل فرم یکی از این سیم کارت‌ها بخرید. اطلاعات کامل درباره جزئیات و تفاوت این اپراتورها را در مقاله راهنمای خرید سیم کارت در ترکیه بخوانید.

۶. هزینه غذا در ترکیه

ذائقه غذایی همسایگان ترک تا حدی مشابه خودمان است و مطمئنا شیفته طعم‌های این کشور می‌شوید. شهرهای توریستی ترکیه رستوران‌های لوکس و فراوانی دارند. برای کنترل هزینه سفر به ترکیه بهتر است زیاد دنبال رستوران‌های آنچنانی نباشید و وعده‌هایتان را در دکه‌ها یا رستوران‌های زنجیره‌ای صرف کنید. توصیه می‌کنیم قبل از گرسنه شدن به فکر غذا باشید تا انتخاب صحیح‌تری داشته باشید.

رستوران های ترکیه

۷. هزینه ورودی‌ها و مکان‌های توریستی

بهتر است تفریحات و گشت‌های هر روزتان را از قبل یادداشت کنید. با اینکار هم برنامه هر روزتان را می‌دانید، هم می‌توانید هزینه مکان های دیدنی ترکیه را از قبل چک کنید تا اگر ورودی خیلی گران بود زمانی برای رفتن تا آنجا صرف نکنید. البته یادآوری می‌کنیم که خوش‌گذراندن در ترکیه هیچ ارتباطی با هزینه سنگین ندارد. شما می‌توانید بهترین لحظات را در محله گردی‌ها، قدم زدن میان مغازه‌های رنگارنگ یا حتی صرف یک چای و باقلوا در کنار اسکله تجربه کنید.

علاوه بر سواحل، جزایر، محله‌ها و سایر آثار طبیعی، این جاذبه‌های ترکیه هم رایگان هستند: مسجد سلطان احمد استانبول، مسجد سلیمانیه استانبول، مسجد زیرک – مسجد اورتاکوی – کلیسای سنت آنتونی (استقلال) -کلیسای مریم (اورتاکوی) – کلیسای اورتادوکس (بالات) – موزه نقاشی و مجسمه – آب انبار شرفیه – پارک ییلدیز – پارک امیرگان – پارک گولهانه – تپه چاملیجا – قلعه یوروی – کاپالی چارشی و میسیر چارشی (بازار قدیم) – پل بسفروس و…

جاهای دیدنی ترکیه

۸. خرید لباس و سوغاتی در ترکیه

اگر بودجه محدودی دارید توصیه می‌کنیم بازدید از مناطق توریستی را اولویت بگذارید و کمتر سمت مال‌ها و مراکز خرید بروید تا وسوسه خرید اضافی به سراغتان نیاید! یا اینکه می‌توانید به جای مراکز لوکس، سری به بازارهای محلی و سنتی و اوت‌لت‌ها بزنید.

خرید سوغات در سفر گردشگری ضرورتی ندارد و می‌توانید وقت و هزینه‌تان را روی بازدید از جاذبه‌های بیشتری بگذارید. اما در صورت تمایل خوب است بدانید که سوغاتی‌ ترکیه می‌تواند انواع لباس ترک، ظروف سفال، ظروف مس، نماد چشم زخم، دست بافته‌ها، قهوه ترک، باقلوا، باسلوق، ادویه‌جات و… باشد. در مقاله‌های زیر در مورد خرید در ترکیه بیشتر بخوانید:

سوغات ترکیه

زیباترین شهرهای ترکیه + ویژگی هر کدام

تا اینجای کار که خسته نشدید نه؟ یک کش و قوسی به خودتان بدهید که به بخش هیجان‌انگیز مقاله رسیدیم! شاید خیلی از ما وقتی قصد سفر به ترکیه را داریم به صورت خودکار شهر استانبول را انتخاب می‌کنیم! در زیبایی استانبول هیچ حرفی نیست، اما سایر شهرهای ترکیه هم واقعا ارزش دیدن دارند. بخصوص اگر سفر دومتان باشد و دلتان یک تجربه تازه بخواهد. به هر حال آماده باشید که می‌خواهیم نگاه مختصری به ۸ شهر توریستی برتر ترکیه بیندازیم.

۱- استانبول، شهری برای همه سلیقه‌ها

عاشق استانبول شدن خیلی راحت‌تر از چیزی است که فکر را کنید! فرقی ندارد انتظارتان از سفر چه باشد، استانبول برای همه سلایق پیشنهادی دارد. اگر اهل تاریخ و تماشای قدمت دوران باشید مسجد ایاصوفیه، مسجد آبی و موزه‌های جذاب شما را مسحور می‌کند. اگر کشف شهر و قدم زدن را دوست دارید میدان نقسیم و خیابان استقلال، محله‌های رنگارنگ و کافه‌های دنج خوراک خودتان است. برای خرید کلی بازار قدیمی و مراکز خرید لوکس در انتظار شما هستند. لپ کلام اینکه توصیف جاذبه‌های استانبول در یک بند معرفی نمی‌گنجد و بهتر است خودتان مقاله همه چیز درباره سفر به استانبول را بخوانید و کیف کنید.

استانبول ترکیه

۲- آنتالیا، سواحل درخشان و آب‌های زلال

طبل‌ها را بکوبید که می‌خواهیم دومین مقصد پرطرفدار را معرفی کنیم… بله آنتالیا! بزرگترین دلیل محبوبیت این شهر ساحل‌های معرکه‌اش هستند. ساحل‌های مختلف لارا، کنی آلتی، پاتارا، کمر، بلک و… یک شهر زیبا ایجاد کرده‌اند که بهترین انتخاب برای خوشگذارنی و استراحت در تعطیلات است. خوبی آنتالیا این است که فقط به سواحل طبیعی برای جذب توریست اکتفا نکرده است.

در این شهر انواع هتل‌های لوکس، رستوران‌های مختلف، تفریحات آبی، خدمات غواصی و جت اسکی و هزاران امکانات جورواجور دیگر برای تفریح توریست‌ها درنظر گرفته شده تا خاطره هیجان‌انگیزترین سفر را برای آنها بسازد. اگر این توضیحات مختصر جذبتان کرده اطلاعات تکمیلی را در مقاله سفر به آنتالیا بخوانید.

آنتالیای ترکیه

۳- مارماریس، شهری در دل کوهپایه

شاید به نسبت استانبول و آنتالیا اسم مارماریس را کمتر شنیده باشید. بنظرم این توطئه‌ای است که توریست‌های مارماریس چیده‌اند تا این منطقه رویایی الکی شلوغ نشود و برای خودشان باقی بماند! کافی است به عکس زیر نگاه کنید و قابی از این بهشت را ببینید.

این شهر بندری خارق‌العاده در جنوب غربی ترکیه و مجاورت دریای مدیترانه قرار دارد. طبیعت خاص مارماریس بخاطر قرار گرفتن در رشته کوه‌های کنار دریا است. آب و هوای مطلوب، سواحل زیبا و آب‌های فیروزه‌ای، قدمت تاریخی تا ۶ قرن قبل از میلاد و وجود آثار تمدن گذشتگان، امکانات رفاهی در قالب انواع هتل‌ها و رستوران‌ها، خدمات غواصی و تفریحات آبی و ده‌ها ویژگی دیگر از جاذبه‌های مارماریس هستند.

سفر به مارماریس

۴- کاپادوکیا، تحقق رویای بالن سواری

تصور کنید که وارد یک انیمیشن خاطره‌انگیز شده‌اید. بالن‌های رنگارنگی که این همه سال در کارتون‌ها دیدیم حالا در مقابل چشمان ماست و حتی می‌توانیم سوار یکی از آنها بشویم! بله از کاپادوکیا حرف می‌زنم، شهر بالون‌ها. این شهر صخره‌ای در مرکز کشور ترکیه قرار دارد. یک شهر توریستی با تپه‌ها و خانه‌های صخره‌ای. اگر شما هم رویای بالن سواری دارید این لطف را در حق کودک درونتان بکنید و خاص‌ترین تجربه عمرتان را رقم بزنید. علاوه بر بالن سواری، کاپادوکیا امکانات رفاهی و انواع هتل‌ها، جاذبه‌های تاریخی و قلعه‌ها، دره‌ی عشق و قرمز و شهر زیرزمینی جذابی دارد.

کاپادوکیا

۵- بدروم، بهشت سفید و آبی

آن تصویرهایی که از گل‌های درختی صورتی و دیوارهای سفید و سنگفرش روستایی می‌بینیم و دلمان را می‌برد مربوط به شهر بدروم است. این شهر از مناطق جنوبی و ساحلی کشور ترکیه به حساب می‌آید. مناظر و سواحل زیبا، روستاهای ساحلی و بازارهای محلی از جذابیت‌های آن هستند که در سالهای اخیر توریست‌های زیادی از جمله سلبریتی‌های هالیوود را به خود جذب کرده است.

حال و هوای این شهر آنقدر رویایی است که تصاویر آن در بسیاری از کارت پستال‌های کشور ترکیه چاپ می‌شود. اگر به این شهر زیبا سفر کردید بازدید از قلعه سنت پیتر و کوچه های پشت آن، دهکده بیتز، تور کشتی بدروم، صرف صبحانه روستایی و قدم زدن در روستای گومبت را فراموش نکنید.

سفر به بدروم

۵- آنکارا؛ مدرنیته‌ای در دل تاریخ

قطعا دیدن پایتخت کشور ترکیه خالی از لطف نیست. البته اکثر مسافران آنکارا به قصد کار، تجارت یا اهداف تحصیلی به این شهر می‌روند. اما این شهر تاریخی، جاذبه‌های توریستی جذابی مانند مسجد باشکوه کوجاتپه، مقبره آتاتورک، معبد آگوستوس، تئاتر رومی، انواع موزه‌ها، گالری‌ها و مراکز خرید نیز دارد. علاوه بر همه این‌ها آنکارا در سال پذیرای فستیوال‌های جالبی مانند جشنواره فیلم آنکارا (۲۰ تا ۳۰ آوریل)، جشنواره موسیقی آنکارا در اواسط فروردین، بویوک آنکارا در مرداد ماه و…است. در مقاله راهنمای سفر به آنکارا در این مورد بیشتر بخوانید.

سفر به آنکارا

۶- قونیه، شهر آرامِ مولانا

اسم این شهر همیشه با شاعر بزرگ مولانا جلال‌الدین بلخی گره خورده است. برای عاشقان شعر و ادبیات دیدن این شهر و حال و هوای آن از نزدیک می‌تواند مثل یک مدیتیشن باشد. در قونیه علاوه بر آرامگاه مولانا و شمس تبریزی می‌توانید از موزه اشیای به جامانده از مولانا هم دیدن کنید. اگر قصد بازدید از قونیه را دارید روز طلایی برای این سفر روز ۱۷ دسامبر است. در این روز که مصادف با سالگرد مولانا است مراسم رقص سماع دراویش به صورت باشکوه در سالنی مجلل برگذار می‌شود.

سفر به قونیه

۷- کوش آداسی، جزیره پرندگان مهاجر

اگر دلتان یک جزیره ناب و دنج برای گذراندن تعطیلات می‌خواهد شک نکنید که کوش آداسی برای شماست! شاید برایتان جالب باشد که بدانید «کوش» در زبان ترکی به معنی پرنده است و این منطقه به جزیره پرندگان مهاجر معروف است. این جزیره آرام و زیبا جاذبه‌های مختلفی مثل سواحل درخشان، هتل‌های فوق‌العاده، آثار تاریخی، رستوران‌های ساحلی، غواصی در کنار مرجان‌ها و ماهی‌های رنگارنگ، بازارها و مراکز خرید دارد. در مقاله راهنمای سفر به کوش آداسی درباره این شهر بیشتر بخوانید.

فرهنگ و رفتار مردم ترکیه

بد نیست کمی درباره آداب و فرهنگ مردم ترکیه هم بدانیم. با اینکه نیمی از این کشور در بخش اروپایی قرار دارد اما از نظر فرهنگی، سنتی و بیشتر مشابه خودمان هستند. شاید این اشتراک ترکیه و ایران به دلیل وجود سنت‌های اسلامی در ریشه مردم است. ترک‌ها مردم مهمان‌نوازی هستند و در خانه‌شان از احترام به مهمان چیزی کم نمی‌گذارند. در خرید مثل خود ما اهل چانه زدن هستند و احترام به بزرگتر از اصول خانواده‌ها است.

فرهنگ مردم ترکیه

ارتباط اجتماعی مردم این منطقه بالا است و حسابی خونگرم هستند. البته هر شهر و کشوری آدم‌های خوب و بد در دلش دارد، اما برای سفر به ترکیه از بابت رفتار و ارتباط با مردم هیچ جوره نگران نباشید. در آخر توصیه می‌کنیم برای ارتباط بهتر با مردم نازنین این کشور چند کلمه کاربردی ترکی استانبولی را یاد بگیریم. قول میدهم خودتان هم از به کاربردن این جملات حسابی کیف کنید ( برای دانستن کلمات بیشتر و تلفظ صوتی آنها اپلیکیشن Sesli Sözlük را نصب کنید.)

اصطلاحات تخصصی ترکی

ضروریات سفر به ترکیه

محض اطمینان و برای اینکه خیالتان راحت باشد، خوب است موارد زیر را هم بدانید:

  • شماره‌های ضروری در کشور ترکیه ۱۵۵ برای پلیس، ۱۱۲ اورژانس و ۱۱۰ برای آتش‌نشانی هستند. به علاوه شماره ۱۱۸۸۲ راهنمای فارسی زبان کشور ترکیه است.
  • ۱۵۷ شماره‌ پشتیبانی اداره مهاجرت و اتباع خارجی است که زبان فارسی هم دارد و اگر در خطر احتمالی باشید به طور شبانه‌روزی پاسخگوی شما هستند.
  • ترکیه امنیت مناسبی دارد اما بهتر است با کوله‌پشتی بزرگ و دوربین دور گردن و… زیاد جلب توجه نکنید که توریست هستید و مراقبت وسایلتان باشید.
  • سعی کنید همیشه (مخصوصا در شهرهای کوچکتر که ممکن است کارت اعتباری نپذیرند) پول نقد همراهتان داشته باشید.
  • خوب است در فصول گرم و مناطق مرطوب، پماد دافع حشرات همراه خودتان داشته باشید.
  • برای گرفتن تاکسی می‌توانید از اپلیکیشن‌های Uber، iTaksi و BiTaksi استفاده کنید.

به پایان رسید این دفتر…

آخ که چقدر دوست دارم از کوچه‌های رنگی محله‌ها برایتان بگویم. از جزئیات دکه‌ها و طعم ساندویچ ماهی، از بلوط‌های کبابی بگویم و به طعم غذاها با هم امتیاز بدهیم! اما حقیقت این است که تمام زیبایی‌ها و گوشه کنارهای یک کشور را نمی‌شود در یک مقاله جا داد. این مطلب نسبتا طولانی یک راهنما و شروع بود برای خلق تجربیات شیرین سفر به ترکیه. حالا ادامه راه را به شما می‌سپاریم. حسابی خوش بگذرانید، جای ما را خالی کنید و حتما از تجربیاتتان در سفر برایمان بنویسید.

بیشتر

نظر، تجربه و سوال خود را با ما در میان بگذارید

اینجا دیده می شوید!

با ثبت نظر، انتقادات و پیشنهادات خود، در انتخاب دیگران سهیم باشید
منو
بستن

برای نصب وب-اپلیکیشن بر روی دستگاه، به ترتیب زیر عمل کنید :

سیستم عامل Android


سیستم عامل iOS